به گزارش تحریریه، در حالیکه در تمام دنیا خودروسازان با ذره بین به دنبال مشتری گشته و با ده ها روش جذاب و شرایط بی نظیر فروش به دنبال فروختن خودروهای خود هستند، با تدابیر هوشمندانه تیم اقتصادی دولت رئیسی قرار است خودروهای وارداتی پس از گذر از هفت خوان رستم وارد بورس شده تا چند برابر قیمت جهانی آن در ایران فروخته شود؛ و به این ترتیب قیمت خودرو در ایران همچون سنوات اخیر بسیار گرانتر از بازارهای جهانی خواهد بود.
محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور با ارسال نامهای به وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت امور اقتصادی و دارایی، بانک مرکزی، دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی، تصویبنامه هیئت وزیران در خصوص واردات خودرو که شامل اصلاح تصویب نامه قبلی واردات خودرو است را ابلاغ کرد.
متن این نامه که هفتم آبان ماه صادر شده، به شرح زیر است:
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۱/۸/۱ به پیشنهاد وزارت صنعت، معدن و تجارت و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: مشروح تصویبنامه مورخ ۱۴۰۱/۶/۳ به شرح زیر اصلاح میشود:
۱- در تبصره ۲ بند یک عبارت سیف حذف میشود
۲- بند دو به شرح زیر اصلاح میشود:
۲- خودروهای وارداتی صرفاً در بورس کالا عرضه میشود. نرخ سود بازرگانی خودروهای وارداتی بر حسب ارزش (کد) با تصویب هیئت وزرای عضو کارگروه متشکل از وزرای صنعت، معدن و تجارت، امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با رعایت ماده ۱۹ آئیننامه داخلی هیئت دولت به گونهای تصویب میشود که مابهالتفاوت قیمت پایه با قیمتهای پایانی در بورس کالا معادل سود عادلانه باشد. کارگروه مذکور مجاز به تعیین علیالحساب سود بازرگانی در زمان ترخیص و تعیین سود بازرگانی قطعی در زمان فروش است.
۳- بند ۸ به شرح زیر اصلاح میشود:
۸ - به استناد ماده ۴ قانون ساماندهی صنعت خودرو / مصوب ۱۴۰۱/ واردات خودرو با رعایت موارد زیر و مفاد این تصویبنامه مجاز است:
الف - مشخصات فنی واردات خودرو باید با استانداردهای مربوط و از نظر آلایندگی محیط زیست با ضوابط تعیین شده در آئیننامه فنی در زمینه کنترل و کاهش آلودگیها (موضوع ماده ۲ قانون هوای پاک) موضوع تصویبنامه شماره مورخ ۱۳۹۷/۷/۳۰ ه ۵۵۰۷۲ ت/۱۰۰۶۰۲ و اصلاحات بعدی آن منطبق باشد.
ب- به منظور رعایت حقوق مصرفکنندگان و تامینکنندگان، خدمات پس از فروش کلیه واردکنندگان خودرو مکلف به داشتن نمایندگی رسمی و تعمیرگاه مجاز، تأمین قطعات یدکی و ارائه خدمات پس از فروش از مرجع احراز انتقال فناوری در ازای واردات خودرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
ت - صلاحیتهای فنی و حرفهای واردکنندگان بر اساس سامانه یکپارچه اعتبارسنجی و رتبهبندی اعتباری موضوع ماده ۴ آئیننامه اجرایی مواد ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز موضوع تصویبنامه شماره ۵۱۵۵۹ ت/۴۶۴۴۳ مورخ ۱۳۹۵/۴/۲۳ و اصلاحات بعدی آن انجام میشود.
پایان/
نظر شما